3 handige oplossingen voor tijdelijk internet

Thuis hebben de meesten natuurlijk gewoon een WiFi-verbinding. Toch zijn er vaak genoeg situaties waarin je geen toegang hebt tot WiFi, of waarin er geen veilig / stabiel WiFi-netwerk beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan tijdens een vakantie, een evenement, of op reis / onderweg. Hoe zorg je er dan toch voor dat je online blijft? Wij geven hiervoor in dit artikel drie handige oplossingen!

Oplossingen voor tijdelijk internet

Hoe blijf je online, ook wanneer je geen toegang hebt tot WiFi? Hieronder zie je drie opties:

  • MiFi router huren
  • Data simkaart
  • Prepaid kaart of abonnement

Alle drie de opties zijn geschikt voor tijdelijk internet. In bepaalde situaties is de ene optie echter geschikter dan de andere. Daarover lees je hieronder meer.

MiFi router huren

Het grootste voordeel van een MiFi router is dat je hierop meerdere apparaten kunt aansluiten. Hoeveel apparaten dit zijn, verschilt per router. Vaak kun je wel uitgaan van 10 of meer apparaten. Dit betekent dat een MiFi router geschikt is voor bijvoorbeeld het hele gezin of de vriendengroep.

Wanneer je een MiFi router huurt, ontvang je een kant en klare oplossing voor internet voor de periode waarin je de router huurt. Hierna moet je het apparaat retourneren. Je betaalt in dit geval voor de periode dat je de router in gebruik hebt. Soms is er hierbij ook sprake van opstartkosten.

Data simkaart

Wil je mobiel internetten op één apparaat, zoals een telefoon, tablet, of laptop, dan is een data only simkaart een goede oplossing. Dit geldt vooral voor tablets en laptops, aangezien je hierop ook echt alleen op kunt internetten.

Verder kan een data simkaart ook in een MiFi router. Wil je een router niet huren, maar kopen, dan moet hier nog wel een simkaart in. Natuurlijk is een prepaid data sim dan geschikt.

Deze kaarten hebben geen telefoonnummer en werken dus alleen via het internet. Afhankelijk van de provider van de kaart kun je ook in het buitenland (zonder extra roamingkosten) gebruik maken van de simkaart, wat natuurlijk handig is voor op vakantie. Op deze pagina van prepaidsimkaart.net lees je meer over data simkaarten.

Prepaid kaart of abonnement

Als derde optie kun je ook voor een standaard prepaid simkaart of abonnement kiezen. De kans is groot dat je deze al voor je mobiele telefoon gebruikt. Je kunt deze aansluiting echter ook inzetten voor situaties waarin je tijdelijk internet nodig hebt. Let er wel op dat je goed de kosten in de gaten houdt. Bij abonnementen kan er bijvoorbeeld sprake zijn van hoge kosten buiten je bundel en in het geval van zowel een prepaid simkaart als een abonnement heb je niet overal dekking (of betaal je hoge tarieven per MB in bepaalde landen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *