De verschillende opties voor gemillimeterd haar voor mannen

Is het volgens jouw weer eens een keer tijd voor een frisse coupe? Dan heb je volop opties wanneer je kiest voor gemillimeterd haar. Want ook al zien we tegenwoordig weer steeds meer mannen met langere kapsels in het straatbeeld, zijn de gemillimeteerde kapsels nog altijd ontzettend populair. Kijk maar eens naar Brad Pitt toen hij een kort kapsel droeg of naar actiefilm acteur Jason Statham. Ook Nederlandse sterren genieten van een gemillimeterde look. Denk bijvoorbeeld maar aan de ex van Voorwald Rosanna, Niels van der Zanden of voetballer Memphis Depay. Vandaag vertellen we je meer over de verschillende opties als het aankomt op gemillimeterd haar.

Het grote voordeel van gemillimeterd haar

Een gemillimeterd kapsel kent vele voordelen. Verreweg het grootste voordeel is dat het ontzettend weinig onderhoud nodig heeft. Je kunt dus s’ ochtends zo uit bed kruipen zonder dat jij je haren hoeft te stylen. Je hoeft enkel alleen maar je haren te wassen met shampoo en een conditioner te gebruiken. Een tweede voordeel is dat een kort kapsel de meeste mannen ook nog eens super stoer staat. Vrijwel alle mannen kunnen dan ook zonder problemen een korte coupe dragen. Ook voor mannen die kalend zijn biedt kort haar een oplossing. Je hoeft immers niet mee je kalende plekken te verbergen maar gewoon omarmen.

Optie 1: een fade/overloop

Een van de bekendste gemillimeeterde kapsels is zonder twijfel de fade ofwel een overloop genoemd. Je ziet in het straatbeeld ontzettend veel mannen dit kapsel dragen. Je kunt kiezen voor verschillende ‘fades’. Zo kun je kiezen voor een lage overloop waarbij de haren rond de oren en de neklijn het kortste worden geschoren waarna vervolgens de haren steeds donkerder worden. Met een hoge overloop kies je juist in principe voor een groter deel van je haar dat zeer kort wordt geschoren en werk je op een hogere hoogte toe naar Gelimiteerd donker haar.

Optie 2: de buzz-cut

Een tweede zeer populaire optie voor gemillimeterd haar is de buzz-cut. Deze stijl vergt verreweg de minste styling. Bij een buzz-cut worden in principe alle haren, zowel op de bovenkant van je hoofd als de zijkanten en nek, op een korte lente geschoren. Een buzz-cut heeft een zeer stoere look. Een buzz-cut kun je bijna bij alle kapsalons en barbiers laten realiseren. Helemaal wanneer alle haren één lengte worden geschoren is het vaak geen al te moeilijke klus voor de meeste kappers. Echter kun je er ook voor kiezen om het helemaal zelf te doen door thuis je haren middels een korte stand van je tondeuse kort te scheren.

Optie 3: de fringe look

Een derde optie waar je uit kunt kiezen is de zogeheten ‘fringe-cut’. Deze stijl is vooral de laatste jaren ontzettend populair. Je ziet dan ook veel mannen dit kapsel dragen. Ook veel sterren en voetballers dragen dit kapsel. Een fringe herken je aan de korte gemillimeterde haren aan de zijkant en in de nek. Echter, de haren op de bovenkant van je hoofd laat je iets langer. Vaak brengt de kapper in deze haren extra veel textuur aan. Het kapsel bedekt vervolgens een gedeelte van je voorhoofd. De stijl is zeer stoer, makkelijk maar ook zeer trendy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *