Tips voor de nadelen van de zomermaanden

Veel mensen zijn dol op de zomermaanden. Ze voelen zich blijer en de dagen zijn langer. Helaas zijn er ook nadelen aan de zomermaanden, zoals bijvoorbeeld overlast van  ongedierte en de warmte in je huis. Hier lees je tips om minder last te hebben van de nadelen. 

Hitte in je huis

Helaas zijn de meeste huizen in Nederland niet gebouwd op de temperaturen waar we hedendaags mee te maken hebben. Landen zoals Turkije hebben huizen in een lichte kleur, waardoor ze minder snel warm worden. Hierdoor worden de meeste huizen in Nederland snel warm. Gelukkig zijn er wel dingen tegen te doen. Zorg ten eerste ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Zo komt er minder makkelijk warmte van buiten naar binnen én in de winter blijft de warmte juist binnen. Daarnaast helpt een airco voor koele lucht in je huis. Tegenwoordig zijn er ook speciale airco’s met een luchtbevochtiging functie. Hierdoor heb je geen last van droge lucht door de airco. Daarnaast kan een zonnescherm, zonwerende rolgordijnen en een groendak helpen om je huis koeler te houden.

Bescherming van je huid door de zon

Naast het beschermen van je huis moet natuurlijk ook je huid worden beschermd. Je ziet vaak genoeg mensen met een verbrande huid rondlopen. Dit is echter heel gevaarlijk. Hoe vaker je verbrand, hoe groter de kans is op huidkanker. Smeer je daarom bij zonnig weer altijd in met anti zonnebrandcrème. Dit moet je ongeveer elke twee uur herhalen. Lukt dit niet? Gebruik dan een hoofddeksel om je gezicht te beschermen tegen de zon. Heb je een tuin of balkon? Zorg dan voor genoeg plekken met schaduw. Plaats bijvoorbeeld een terrasoverkapping of gebruik een schaduwdoek of parasol.

Last van ongedierte

De zomer brengt ook veel ongedierte met zich mee. De oorzaak hiervan is dat insecten actiever worden als het warmer wordt. Insecten die meer actief zijn in de zomer zijn onder andere vliegen, motten, mieren, kakkerlakken en wespen. Om de kans op deze insecten te verminderen kan je zelf veel acties ondernemen. Voor tegen vliegen kan je bijvoorbeeld een vliegenmepper, een hor en/of een vliegenstrip gebruiken. De kans op het krijgen van mieren kan je verkleinen door kruimels en etensresten meteen op te ruimen. Bewaar daarnaast eten in afgesloten bakjes. Mieren komen vooral af op zoetigheid. Een andere veelvoorkomende ongedierte is de eikenprocessierups. Bestrijding eikenprocessierups kan je ten opzichte van de andere insecten niet zelf doen. Eikenprocessierups bestrijden moet namelijk op een professionele manier worden gedaan. Als je dit niet op de juiste manier doet komen de haartjes van de eikenprocessierups los en gaan ze rondvliegen in de lucht. Zo kunnen de haartjes op mensen terechtkomen. Juist deze haartjes zijn de oorzaak van klachten bij mensen, zoals jeuk, roodheid en bultjes.

Door deze tips te gebruiken heb je zo min mogelijk last van de nadelen van dit seizoen. Zo kan je volop genieten van de zomer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *