Wat is een nano simkaart en waar bestel je deze?

Bij mobiele aansluitingen heb je twee keuzes: je kiest voor eSIM (indien je telefoon en provider hier ondersteuning voor biedt), of je ontvangt een simkaart. Dit geldt voor zowel prepaid aansluitingen als abonnementen.

Simkaarten bevatten verschillende formaten. Hierbij is de ‘nieuwste’ formaat een nano sim. In dit artikel lees je meer over deze soort kaarten en waar je deze bestelt.

Nano simkaart

Er bestaan in totaal drie soorten simkaarten. Hierbij is de nano sim de kleinste. Deze heeft een formaat van 12,3 millimeter bij 8,8 millimeter, en is zo een veertig procent kleiner dan de grotere formaat simkaart: de micro simkaart. Verder is er ook nog een standaard simkaart. Dit is de grootste en oudste sim.

Het grootste voordeel van een nano sim is dan ook het formaat: doordat de simkaart zo klein is, neemt deze weinig ruimte in beslag. Dit zorgt onder andere voor minder gebruik van plastic, maar het zorgt er ook voor dat telefoonmerken hier minder ruimte aan hoeven te ‘reserveren’. Voor de moderne dunne telefoon is dit natuurlijk gewenst.

Nano simkaart als prepaid kaart

Wanneer iemand op zoek is naar een losse simkaart, wordt hier meestal een prepaid kaart mee bedoeld (van tevoren opwaarderen / herladen). Dit geldt ook voor nano simkaarten. Vandaag de dag ontvang je je herlaadkaart standaard in nano formaat. Dit betekent dat je gewoon een standaard herlaadkaart kunt bestellen.

Simkaart via een abonnement

Ook voor simkaarten via gsm abonnementen geldt dat je ze gewoon in het formaat van een nano sim ontvangt. Meestal ontvang je hierbij een 3-in-1 simkaart, wat inhoudt dat je adapters meegeleverd krijgt. Hiermee kun je van je nano sim, indien gewenst, een micro sim of standaard sim maken.

Waar koop je een nano simkaart?

Zoals hierboven uitgelegd worden simkaarten tegenwoordig in nano formaat verkocht. Vrijwel alle nieuwere smartphones en andere slimme apparaten hebben namelijk een simkaartslot waar een nano sim in past.

Herlaadkaarten (prepaid simkaarten) koop je in een fysieke winkel, of online. Het grootste voordeel van het kopen in een fysieke winkel is dat je de kaart direct hebt. Een belangrijke voordeel van online bestellen is dat je eerst kunt vergelijken op onder andere providers en tarieven.

Wil je een nano simkaart kopen, dan kun je dus gewoon kiezen voor een normale herlaadkaart van een telecomprovider. Je ontvangt dan de juiste formaat simkaart en kunt eventueel adapters gebruiken als je van je nano kaart een micro sim of standaard sim wilt maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *