Zo kun jij veilig door het verkeer!

Tegenwoordig is het enorm druk in het verkeer. Helaas resulteert deze drukte ook regelmatig in ongelukken waarvan een klein deel dodelijke ongelukken zijn. Veel van deze ongelukken hebben als oorzaak bellen tijdens het rijden. Het is dus extreem gevaarlijk om je mobiel te gebruiken tijdens het rijden. Buiten het feit dat het dus zo gevaarlijk is, kun je ook nog is een flinke boete ontvangen wanneer je hierop wordt gepakt. In deze tekst lees je meer over het mobiel gebruik tijdens het rijden en hoe je dit beter kunt aanpakken.

Waarom is telefoongebruik nou zo gevaarlijk tijdens het rijden?

Erg veel mensen denken altijd dat hun nooit iets zal overkomen wanneer ze op hun telefoon zitten tijdens het rijden. Helaas denkt vrijwel iedereen zo die een telefoon gebruikt tijdens het rijden. Ook al heb je een goede concentratie op de weg, een ongeluk kan door middel van 2 seconde afleiding al gebeuren. Daarbij kun je ook borden, aanwijzingen of andere gebruikers over het oog zien. De conclusie is dus dat het beste is om je telefoon gewoon weg te leggen wanneer je gaat deelnemen aan het verkeer. Buiten het feit dat het zowel voor jou als andere weggebruikers erg gevaarlijk is als je op je telefoon zit, kun je ook nog is een forse boete ontvangen. Zo is de minimale boete 340 euro exclusief 9 euro administratiekosten.

De perfecte oplossing voor telefoongebruik tijdens het rijden

In principe is het de beste oplossing om je telefoon weg te leggen wanneer je deelneemt aan het verkeer en deze pas te pakken als je op locatie bent. Echter heb je soms gewoon een navigatie nodig of kan je een enorm belangrijk belletje verwachten. Hiervoor heb je een telefoonhouder auto. Door middel van zo’n telefoonhouder hoef jij je telefoon niet vast te houden en kun je handsfree je route volgen of een belangrijk belletje accepteren. Dit is een erg veilige oplossing en immers ook de enige. Ook heb je tegenwoordig veel telefoonhouders waarin een draadloze oplader is bevestigd. Dit is natuurlijk ideaal! Op deze manier kom je namelijk nooit met een lege telefoon op bestemming. De kosten van zo’n telefoonhouder kunnen erg variëren. Dit is afhankelijk van het type, merk en kwaliteit van de telefoonhouder. Je kunt hierbij een gemiddelde in prijs in gedachte nemen van zo’n 10 tot 50 euro. Dit is natuurlijk een hele veilige oplossing en voorkom je ook nog is een forse boete.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *